FAQ

    • Prečo by sme mali užívať Yes! kolagén?
    • Kolagén pomáha riešiť celý rad zdravotných alebo kozmetických problémov. Primárne sú to zdravotné problémy s pohybovým aparátom, nakoľko kolagén tvorí až 30 % spojivového tkaniva v ľudskom tele. Sekundárne sú to kozmetické problémy ako starnutie pokožky, vznik vrások, celulitídy a pigmentových škvŕn, rednutie a padanie vlasov či lámanie nechtov, nakoľko kolagén tvorí až 70 % pokožky.
    • Kedy by sme mali začať užívať Yes! kolagén?
    • Prvé zdravotné alebo estetické problémy spojené s nedostatkom kolagénu sa začnú prejavovať u žien rovnkao ako u mužov už po 25. roku života. V priebehu času sa budú už len prehlbovať nakoľko prirodzená hladina kolagénu v ľudskom tele klesá každý rokom približne o 1 až 2%.
    • Kedy sa odporúča užívať kolagén?
    • Ideálne ráno nalačno. Ale nie je problém aj kedykoľvek v priebehu dňa. Jedenkrát denne odporúčame užiť jednu dennú dávku (1 odmerka).
    • Aké sú výhody hydrolyzovaného kolagénu v prášku?
    • Kolagénové články sa pri jeho spracovaní „rozsekajú“ na molekuly, ktoré sa potom oveľa lepšie vstrebajú do organizmu, čím preniknú do krvného obehu. Ich účinnosť je potom vyššia (75-80%) ako napríklad kolagén vo forme tabletiek alebo kapsúl (25-50%).
    • Aká dávka kolagénu je optimálna a ako dlho ho treba konzumovať?
    • Pre dospelých je optimálna dávka medzi 2500 mg až 10 000 mg, čo sa však dáva na podporu spojivového tkaniva v poúrazových stavoch. Aspoň 5000 mg je optimálna dávka, ktorá po období cca 8 týždňoch mala vyvolať bioaktívnu odozvu, na základe ktoré si náš organizmus začne kolagén produkovať sám.
    • Je kolagén vhodný aj pre deti a mladistvých?
    • Je pravda, že organizmus detí a mladistvých je schopný produkovať väčšie množstvo kolagénu ako telo dospelých. Konzumácia kolagénu najmä v prípade juniorov s aktívnym životným štýlom, prípadne športovcov je však žiaduca. Dnešná strava, na rozdiel od minulosti, neobsahuje dostatočný prísun tejto látky. Kolagén tiež pomáha zdravému a pevnému vývoju kostí, kĺbov a chrupaviek v období rastu.
    • Aké sú výhody akáciovej vlákniny oproti iným druhom vláknin?
    • Akáciová vláknina, na rozdiel od iných druhov vlákniny sa uvoľňuje a fermentuje postupne (24-48 hodín). Dlhšie obdobie fermentácie tak pomáha dôkladnejšiemu vyhladeniu tráviaceho traktu. Zároveň zasahuje celý tráviaci trakt, keďže sa dostáva až do distálneho hrubého čreva. Klinické štúdie tiež ukázali, že vďaka organickému pôvodu a spracovaniu má minimálne vedľajšie účinky (na rozdiel od psýlia a celulózy).